K816

K816 bygger vidare på designen du känner igen från K815. Skillnaden är foten, som här utgörs av en rejäl sockel i gjutjärn. Eftersom konstruktionen är formgjuten kan vi kombinera exakt den design vi vill ha med den hållfasthet och karaktär som bara gjutjärn kan ge.

K816 Svart

K816 Grå

MER ELD.

För att framhäva elden är vår K800-serie utrustad med frontglas och sidoglas som ger fri insyn till brasan oavsett var i rummet du befinner dig.

PLANSLIPADE LUCKOR.

Den smäckra luckan är planslipad på insidan. Det gör att den sluter tätt och säkert – rent gjutjärn mot gjutjärn. Du behöver alltså inte oroa dig för packningar som slits ut med tiden.

BÄST EFFEKTIVITET.

K800 är en av marknadens effektivaste kaminer. Verkningsgraden är över 80%.

SOTFRIA GLAS.

Förvärmd förbränningsluft spolas in i bränn-kammaren över det stora frontglaset. Kombinerat med dubbla sidoglas som ger bättre isolering minskar risken för sotbildning på glasen.

AUTOMATSPJÄLL (TILLVAL).

Det självreglerande spjället justerar förbränningen och hjälper dig att elda säkert och miljövänligt. Spjället kan ställas in i tre olika effektlägen och sparar pengar eftersom vedförbrukningen minskar. 

SÅ HÄR FUNGERAR K816

1.

Primär, sekundär och tertiär förbränningsluft – från rummet eller utifrån – tillförs under eller från baksidan av kaminen.

2.

Den primära förbränningsluften förvärms i kanaler innan den spolas in i eldstaden över frontglaset.

3.

Den uppvärmda luften förs ut i rummet via slitsen i toppdelen.

4.

Lufttillförseln justeras automatiskt av det elektroniskt självreglerande spjället. I automatläge kan du själv välja önskad uteffekt genom förinställda effektlägen (tillval).

5.

K800:s konstruktion gör att kaminen avger värme nästan omedelbart efter påbörjad eldning.

BRASFAKTA

EFFEKT

3-9 Kw

VERKNINGSGRAD

ca. 80%

20 års garanti.

Den helgjutna, tåliga konstruktionen gör att vi lämnar 20 års garanti på gjutjärnsdelarna.

REK CA PRIS K816

GJUTJÄRN, SVART ELLER GRÅ

28 490 :-

GJUTJÄRN AUTOMATSPJÄLL

30 490 :-

TILLVAL TÄLJSTENSTOPP

1 000:-

TILLVAL TÄLJSTENSOMRAMNING

2 000:-